Resultaten en ervaringen

Meer energie, meer rust, een betere concentratie, vermindering van medicijngebruik, een beter werkgeheugen en betere leerprestaties.
KInderen kunnen veel beter slapen en zijn meer ontspannen. Er is veelal sprake van een algehele verbetering van de klachten en het welbevinden.

Blijvend?
Uit onderzoek en uit praktijkervaring - sinds 2003 - blijken de behaalde resultaten in principe blijvend.

Referenties

Cogmed
Orthopedagoog/GZ-psycholoog bij Sint Maartenskliniek

Trudi Hendriks is professioneel, prettig in het contact, prikkelend en transparant. Ze heeft onze zoon op een positieve manier benaderd. Ook was ze stimulerend wanneer de training wat moeizamer ging. Onze zoon had echt een klik met haar. 
En de training heeft mooie resultaten opgeleverd! In het contact met ons als ouders hebben wij haar ook als prettig ervaren. Ze nam de tijd voor ons en bij vragen kon je altijd bij haar terecht. January 25, 2016, 

Cogmed
Adviseur gemeente Arnhem

Ik heb een cogmed training gevolgd met als doel mijn geheugen te trainen. Samen met de coaching heeft mij de training goed en met merkbaar resultaat geholpen. Trudi hield mij een goede spiegel voor in de wekelijks contacten tijdens de training en moedigde me op een prettige manier aan. 

Thanks!!! December 14, 2015

Cogmed
Hallo Trudi,
Het is al een hele tijd geleden dat wij elkaar voor het laatst hebben gezien.

Ik moet nog vaak aan u denken door het varkentje Trudi die ik van u gekregen hebt.Ik zit nu op het aoc-oost in Doetinchem in de 2 de klas van mavo.

Het gaat nu super goed met mij, hopelijk met u ook. Maar nu moet ik een een spreekbeurt houden en ik wou dat graag over neurofeedback en cogmed training doen. Dus ik heb de vraag aan u , heeft u nog wat informatie of spullen voor mij?
(5 jaar na afloop van de behandelingen )

Cogmed
Onze dochter Janneke van 7 jaar, september 8, heeft in april van dit jaar 5 weken gewerkt met Cogmed. Het is een relatief korte periode geweest maar wel een erg heftige. Trudi had al gewaarschuwd voor alle ‘excuses’ die een kind kan bedenken om er onderuit te komen en ja, ook onze dochter trok alle registers open.
Zwaar, zowel voor haar als zeker ook voor ons. Dan twijfel je soms wel even of je goed bezig bent. Echter….onze dochter had uiteindelijk een verbeterindex van 33, super! Zou het nu tot de oh zo gewenste resultaten leiden?

Ja!! Zoals onze dochter zelf heel duidelijk aangeeft: ‘Vóór Cogmed ging op school alles langzamer en was het allemaal moeilijker, nu gaat alles sneller en is het makkelijker. ‘ En inderdaad, zowel de IB ‘er als haar leerkracht zagen haar (al tijdens Cogmed) rustiger worden, alerter en meer betrokken. Ze kan zich nu ook beter en langer concentreren op haar werk. En de resultaten bewijzen het. Het lezen gaat ineens sneller en beter. Ze leest nu keurig op niveau E4. Rekenen is van een D naar een B gegaan. Begrijpend lezen van C naar B!!

Was het begin dit jaar allemaal nog niet helemaal zeker dat onze dochter over zou gaan naar groep 5, nu is de twijfel helemaal weg. Super!! Wat zijn we trots op haar!! ( Marielle, moeder van Janneke)

 Neurofeedback
"Anna is zes jaar, ze zit in groep 3 en ze heeft ADD. Anna slikt al geruime tijd ritalin , zonder deze medicijnen kan ze zich op school niet goed concentreren. Van ritalin wordt Anna  echter heel vlak in het uiten van haar emoties. Ze beweegt zich krampachtig, het is net alsof ze in een kokertje zit. Dat wilden we graag veranderen, op school mag Anna net zo spontaan en vrolijk zijn als thuis. Daarom zijn we begonnen met neurofeedback. Na zeven behandelingen zijn de eerste resultaten al merkbaar. Ze heeft niet meer zoveel slaapmedicatie nodig en kan soms zelfs al helemaal zonder. Anna toont zich in de klas spontaner en zelfverzekerder. Ondanks dat ze nu minder ritalin slikt, is de concentratie in de klas toch goed. De concentratie is vooral erg goed bij dingen die ze heel leuk vindt. Vindt ze iets minder interessant, dan valt de concentratie nog weg. Om een voorbeeld te geven; voor Neurofeedback koste het Anna erg veel moeite om zich te concentreren op haar bord met met eten. Nu is dat al anders; als ze het eten lekker vindt, eet ze alles vlot op. Het valt ons op dat Anna alerter is. Ze weet ineens dingen te vinden in huis en heeft minder hulp nodig bij allerlei dagelijkse bezigheden. We hebben nog een weg te gaan, maar het begin is er! "
( Isabel, moeder van Anna,  Anna gaat ook over ;-)!

Anna is na de zomervakantie in een nieuwe klas begonnen en het gaat heel goed. Sinds januari  gebruikte ze alleen op de schoolochtenden nog 2,5 mg Ritalin en verder niet meer. Ze gebruikt ook geen melatonine meer en slaapt prima. In overleg met de arts wordt besloten helemaal te stoppen met medicatie.

neurofeedback (en 4 jaar later).
Misschien weet je nog wie wij zijn. Ongeveer 4 jaar geleden heeft onze Daphne een neurofeedback training bij jou gevolgd. Dit heeft positieve uitwerkingen op Daphne gehad. Weer veel zelfvertrouwen en lekker in haar vel. En ook met de concentratie ging het naar onze tevredenheid.
Dit is gelukkig nog steeds zo. Daphne is een stralend kind en erg sociaal. Daphne had altijd erg veel moeite met overzicht houden in de tijd, maar gelukkig gaat dat nu wel steeds beter. .

Cogmedtraining door tweeling.
"Ik ben benieuwd naar je mening over de jongens. Ze lijken zelfstandiger geworden, met meer eigen initiatief. Meer sociaal vaardiger geworden. Beter geconcentreerd. In ieder geval zijn we blij dat we de Cogmed training hebben gedaan".
 jongens-tweeling van 10 jaar met AD(H)D, dyslexie enDCD (onhandige motoriek). 

Cogmed en neurofeedback

Trudi did me a great favor with both the neurofeedback and Cogmed training. I'm more concentrated and organised at school and doing my homework.” hired Trudi as a Neurofeedback coach in 2009 op March 9, 2010 Top qualities: Great Results , Personable , Expert .Pascal, 17 jarige Gymnasiast met ADD 
Uiteraard zijn de ouders ook blij met de resultaten;-))
Via het linkedin profile van Trudi Hendriks.